Om oss

Zizka Medical är vi ytterst måna om att våra kunder skall känna sig trygga och få bästa tänkbara behandling där en person kan svara för hela den medicinska behandlingen utan att ta in flera konsulter. Zizka Medical drivs av Åsa Nilsson Zizka som är Specialistläkare inom Reumatologi, Estetisk Medicin och Allmänmedicin, vilket ger en bred kunskap vad gäller alla områden. Jag är även Ansvarig läkare för samtliga behandlingar som utförs på kliniken, dvs Proshock Ice, Ilipo och IPL, enligt Socialstyrelsens rekommendation att en Läkare bör ha utbildning på samtliga behandlingar för att verksamheten skall anses som laglig. Våra maskiner är samtliga väl dokumenterade i studier vilka finns tillgängliga på vår hemsida.

 

Jag har min Läkarexamen från Karolinska Institutet 2001, med legitimation 2004. Min Specialistkompetens inom Reumatologi och Allmänmedicin har jag tilldelats 2012, Jag driver en Klinik, Zizka Medical, som är registrerad hos Socialstyrelsen och har Ansvarsförsäkring för både kliniken och mitt arbete, något som nu kommer att bli allt viktigare då Socialstyrelsen ser över reglerna och kommer att kräva en Medicinskt Ansvarig Läkare för samtliga behandlingar. Mitt ansvarsområde är både Laserbehandlingar, Medicinsk Estetik och Läkarbehandlingar. Dessa förändringar genomförs för att få bort icke legitimerade behandlare och de som helt enkelt har fel yrkesområde för att arbeta med detta och därmed minska risken för felbehandlingar. Läs CV

 

 

 

 

 

 

 

Jag arbetar med patienter med Ledbesvär – jag kan ge samtliga ledinjektioner till exempelvis Reumatiska patienter men även injektioner med Hyaluronsyra i leder hos patienter med Artros, eller Ledförslitning där man ännu inte vill operera leden – detta ger ofta ett mycket gott resultat och innebär att man kan vara igång och röra sig lättare med mindre smärta och kanske slippa höga doser av smärtlindrande!

Jag har alltid haft ett stort estetiskt intresse och jag tycker att man ska göra det bästa av sitt utseende.

För att lära mig de bästa och senaste teknikerna inom användning av botox och hyaluronsyra (t.e.x. Juvéderm), har jag gått utbildningar hos internationellt erkända läkare som Prof Mauricio DeMajoHåkan Löfving,Löfvingkliniken, Göteborg Rodrigo Caceres, Dermakliniken och Magnus Hober och även med Per Hedén och Jan Jernbeck, Akademikliniken, Stockholm. Jag arbetar enbart med injektionsbehandling, vilket innebär en mindre risk för komplikationer än vid kirurgi, vilket är ett större ingrepp. Detta innebär också att behandlingen kan utföras snabbare och oftast ej kräver annan bedövning än Emla, lokalt verkande créme, beroende på vilket område som behandlas. Fillers fyller ut en rynka och används för rynkor som är synliga då ansiktsmuskulaturen är avslappnad. Den kan användas för att fylla ut mindre rynkor och för att lägga till volym över kindben, förstärka kontur på näsa eller haka.

Botox är muskelavslappnande och får rynkor att försvinna genom att minska muskelkontraktionerna. Både Fillers och Botox avtar med tiden men med regelbundet underhåll förebygger du nya linjer och rynkor.

 

 

 

 

Åsa Nilsson Zizka, Specialistläkare

Tel: 0480-69909
E-post: info@zizkamedical.se
www.zizkamedical.se

www.facebook.com/zizkamedical
www.twitter.com/zizkamed
www.linkedin.com/in/asazizka